18 Feb 2016

PETUA MENGHILANGKAN PARUT JERAWAT

ramai yang ade masalah parut jerawat ni kan..

so hari ni share sikit petua menghilangkan parut jerawat..


petua Menghilangkan Parut Jerawat:

• Mula-mula ambilkan sedikit madu. Campurkan madu tersebut dengan bedak sejuk. Tekapkan bedak tersebut ke tempat yang ada kesan jerawat. Lakukan sekurang-kurangnya 2 hari sekali.

• Tumbuk beberapa batang kulit kayu manis dan jadikan serbuk. Campurkan dengan sedikit air. Tempelkan pada parut jerawat.

• Asah kulit kayu manis dan campurkan dengan madu lebah. Tempelkan pada muka yang berparut setiap malam. Keesokkannya, cucilah menggunakan air suam.

• Kisar timun dan tapiskan airnya. Tampalkan hampas timun pada muka. Biarkan setengah jam. Kemudian cuci bersih dengan air suam.

• Rendam beberapahelai daun senduduk, sedikit cekur dan segenggam beras. Kemudian giling hingga lumat. Sapukan pada parut muka dua kali seminggu.

• Tumbuk sepuluh helai daun sirih muda. Tempelkan pada muka terutama pada bekas jerawat. Setelah kering, cuci muka dengan air bersih. Amalkan tiga kali seminggu.
Bagaimana dengan petua-petua tersebut? Diharapkan petua yang dikongsikan disini dapat membantu anda walaupun sedikit

anda jugak boleh mencuba produk shaklee untuk setelkan masalah parut ni tau

Antara produk Shaklee yang sesuai untuk masalah parut ni adalah seperti berikut :


Parut selalunya terjadi kesan dari luka lama, lecur dan pembedahan dan juga akibat jerawat. Kelebihan Vitamin E ini adalah ia mampu mengurangkan kesan parut kerana ia akan terus menyerap ke dalam kulit dan menghalang serangan radikal bebas. Malah kuasa antioksida yang kuat di dalam Vitamin E juga membantu dalam pengeluaran kolagen yang memberikan keanjalan kulit.Vitamin C adalah berguna dalam menghilangkan jerawat kerana dua sebab utama: 
#1 ia berfungsi sebagai antioksidan
#2 ia menyumbang kepada sintesis kolagen.

Sebagai antioksidan, vitamin C membuang radikal bebas yang berbahaya dan mengurangkan sebatian.

Untuk mengelakkan tindak balas rantai ini yang membawa kepada jerawat, vitamin C boleh membantu menyerap radikal bebas sebelum ia merosakkan kulit.

Ini membolehkan kulit yang dilindungi dan menghalang pembentukan luka jerawat.
#3 Shaklee Collagen PowderKolagen memperbaiki struktur binaan kulit dan menganjalkan semula kulit, menyebabkan parut / lekuk permukaan kulit kurang kelihatan
Fungsi GLA COMPLEX Dalam Menghilangkan Jerawat & Parut dengan berkesan tanpa kesan sampingan:
  • Memperlahankan proses penuaan.
  • Pengambilan GLA Complex Shaklee untuk jangka masa yang panjang mampumelambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
  • Membantu mengurangkan inflamasi kulit, masalah ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan dan kurap.
  • Membetulkan hormon. GLA COMPLEX sangat sesuai untuk mereka yang kulit berjerawat batu.
semoga memberi manfaat kepada anda
hubungi 0148004196 untuk dapatkan produk shaklee anda

Tiada ulasan:

Catat Ulasan